Chips - házilag

Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsóliszt  10 dkg fehér tönkölyliszt 3 tk. tengeri só 2 csapott tk. fokhagymapor 2 ek. szezámmag olivaolaj tetszés szerinti fűszerek (nálam csipet bors és kömény)

A szezámmagot teflonserpenyőben szárazon megpirítjuk. A liszteket összekeverjük a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Belekeverjük a szezámmagot is. Az olajjal vékony palacsintákat sütünk. Nekem 13 db lett. A palacsintákat cikkekre vágjuk, és sütőben ropogósra sütjük-szárítjuk. 
Nagyon érdekes, hogy a tésztának markáns sárgaborsóíze van, ami nekem nem ízlett. Ha viszont kellőképpen kiszárad a sütőben annyira, hogy a chipsek belseje is ropogós lesz, az erős sárgaborsóíz teljesen háttérbe szorul, és a chips finommá válik.
Eredeti recept itt:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések